מערכות BI

איפיון, תכנון והטמעת מערכות מידע בארגון, מעקב ובקרת איכות, ניהול תשתיות של שרתים, מערכות הפעלה, חומרה ותקשורת, ניהול יישומים, פתרונות מחשוב עבור פרויקטים וייעוץ מערכות מחשוב.

הידע תמיד היה אחד הכלים הניהוליים החשובים ביותר שיש ברשותם של בני האדם. אך אם לפני התקופה המודרנית, השימוש בנתונים אמפיריים היה מוגבל, הרי שהיום, בעידן הדיגיטלי, איסוף וניתוח של דאטה, כלומר המידע האמפירי, הפך לתנאי חובה עבור כל ארגון, עסק או חברה.

בעשור האחרון הטכנולוגיה בתחום הדאטה התפתחה והשתכללה אף יותר, וכיום היא מציעה כלים מהמנים ואיכותיים המאפשרים לעסקים לצבור מאגרי מידע עצומים ולנצל אותם לשלל מטרות – מבניית מערכי שיווק ואבחון מצבים פיננסיים קיימים ועד ליצירת תחזיות ומודלים לעתיד הקרוב והרחוק. כל זה נעשה באמצעות מערכת BI (Business intelligence – בינה עסקית) – מכלול כלים טכנולוגיים ומערכות מדידה לקבלת החלטות עסקיות “חכמות”.

מערכת BI -

מרכיבים, מטרות ושימושים נפוצים

מערכות BI עוסקות בתחום הנתונים האמפיריים והיא אחראית על איסוף, אחסון ותצוגת המידע, עיבודו וגם הסקת מסקנות. השימוש בבינה העסקית נעשה בשלל המישורים שמרכיבים כל פעילות עסקית, כמו למשל תחומי שיווק ומכירות, כוח אדם ומשאבים, ניהול פיננסים, טיפול בבעיות ובמשברים, סקר שוק, זיהוי וניתוח עסקים מתחרים ועוד.

היישומים של מערכת BI

לרוב, מערכת BI תכלול מספר כלים שמתממשקים יחד, כאשר כל אחד מהם מיועד לביצוע שלב אופרטיבי מסוים בתהליך הכולל. כך למשל, העסקים שמעוניינים בטיפול אפקטיבי במאגר הנתונים, זקוקים למערכת אחסון נתונים (Data Warehouse), ממשקים ליצירת דוחות, טבלאות ציר ושאילתות, תוכנות ניהול לקוחות, יישומים להדמיית נתונים והנגשת המידע באמצעות הצגת הדאטה באופן ויזואלי – כל אלה מאפשרים שימוש אנליטי נוח ונגיש בנתונים, בהתאם למטרות עסקיות ספציפיות.
מעבר לכך, BI מגדיר קונספט עסקי רעיוני, המבוסס על התייחסות לנתונים בלבד, ללא שיקולים רגשיים, ערכיים, פוליטיים או אידיאולוגיים.

צרו קשר לייעוץ
והצעת מחיר

כיצד שימוש במערכת BI יכול לשפר את הפעילות של העסק?

מערכת BI מציעה מבט “פנוראמי” על מצבו של העסק – הן בעבר והן בהווה, ולמעשה מאפשרת לנבא את עתידו, בהסתמך על הניתוח הסטטיסטי של הפעילות העסקית לאורך הזמן.

כל תכנית עסקית זקוקה לבסיס סטטיסטי מוצק. גם העסקים שמתכננים לערוך שינויים אדמיניסטרטיביים, קונספטואליים או שיווקיים למטרת שיפור ההכנסות, מחויבים לבסס את התהליכים המתוכננים על ניתוח הדאטה.

הניצול הנכון של הנתונים באמצעות מערכת בינה עסקית עשוי לשפר את איכות ההחלטות העסקיות, הן בתוך הארגון עצמו והן תוך כדי ההתקשרות עם הגורמים החיצוניים (ספקים, שותפים עסקיים ולקוחות).

רבים מהיזמים העסקיים משתמשים במערכות BI לצורך זיהוי מגמות חדשות בשוק וניתוח התנהגות הצרכנים. כמו כן, שימוש בנתונים עשוי להגביר את היעילות של העסק, להשיג יתרון על פני המתחרים ולהוזיל את העלויות התפעוליות. מעבר לכך, מערכת BI יכולה לסייע באיתור מגוון רב של בעיות בשלבים המוקדמים, וגם בהתמודדות עם המשברים הקיימים או בהכנת תכניות השיקום וההבראה של העסק.

המבנה הטכנולוגי של מערכת BI

כפי שצוין קודם, מערכת BI מהווה מעין מכלול של אפליקציות טכנולוגיות ושיטות קונספטואליות של מדידה וניתוח נתונים הן לצורך הניהול התקין של העסק והן ליצירת מהלכים עסקיים לשיפור הפעילות. ואולם, לא מדובר במבנה אחיד ומונוליטי לכל חברה. ההפך הוא הנכון – כל מוסד עסקי מתאים באופן אישי את המבנה הייחודי של מערכת BI על סמך מספר פרמטרים, כגון אופי והסגנון, תחום וגודל הפעילות והמטרות לטווח הקצר והארוך.

כך למשל, חברות העוסקות בתחומים טכנולוגיים משתמשים ביישומי BI לענן, עסקים תעשייתיים נעזרים במערכי BI תפעוליים, מיזמים דיגיטליים מתבססים על מרכיבי BI מודרניים המאפשרים ניתוח נתונים מקוון לקבלת החלטות מהירות, בתי עסק מסחריים זקוקים למערכות CRM ושלל ממשקי BI קלאסיים להפקת דוחות רגולטריים ופיננסיים, וכן הלאה. ואולם, כל מערכת BI תכלול בתוכה יישומים לוויזואליזציה והדמיה של הנתונים, מלוחות מחוונים (Dashboard ) ועד לאינפורגרפיקה, מצגות ותרשימים.

הכלים הוויזואליים הופכים את השימוש במערכות BI לנגיש ונוח יותר. כך, אם בעבר רוב התפעול של מערכות המידע ובסיסי הנתונים התבצע באמצעות צוות IT ואנליסטים מקצועיים, הרי שהיום היישומים נגישים לרוב העובדים בארגון.

דילוג לתוכן